<<< http://www.mladifest.com/ <<<

>>> Sporedi naših romanj >>>

Prevozi in turizem - Pavel Pečelin - Žiri s.p.

Romanje v Fatimo, Lourd in Compostelo
Fatima, Lourd, Santiago de Compostela, Montserrat, Barcelona

>>> Slike in posnetki  2014 >>>         >>> Slike in posnetki  2015 >>>

pomlad - poletje  2018   Trajanje potovanja:  10 DNI  avtobus

  
Predviden spored romanja:

  
>>> Zemljevid naše poti >>>

 

Spored še ni dokončen, lahko pride do manjših sprememb, vključen bo še dodaten dan za obisk še enega od romarskih središč,...

1. dan:
Odhod avtobusa ob 3:00 iz Ljubljane. Vožnja do mejnega prehoda Fernetiči in dalje mimo Benetk, Verone, Brescie, Genove ter ob obali Ligurijskega morja proti italijansko-francoski meji. Nadaljevanje poti ob Azurni obali do Avignona. Ogledali si bomo papeško palačo in vrtove... Po ogledu mesta sledi namestitev v hotelu in večerja.

2. dan:
Po zajtrku bomo peljali do Carcassonna, si ogledali mesto in nadaljevali vožnjo mimoToulousea pod Pireneje do Lourda, enega največjih romarskih središč sveta. Lourd je od leta 1858 postal kraj številnih čudežev, molitve in upanja. Nastanitev v hotelu in večerja. Po večerji se bomo na trgu Esplanade pridružili množici romarjev iz vseh koncev sveta v mogočni procesiji z lučkami. Nočitev.

3. dan:
Po zajtrku in maši slovo od Lourda ter nadaljevanje poti mimo San Sebastiana, čez Kastiljo in gorato Galicijo do mesta Santiago de Compostela, kamor bomo prispeli v večernih urah. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4.dan:
Po zajtrku si bomo ogledati znamenito katedralo, se udeležili romarske Sv.Maše in obiskali grob apostola Jakoba, ki je tukaj pokopan. Popoldne bomo nadaljevali pot mimo Porta v Fatimo, kamor bomo prispeli v večernih urah. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5.dan:
Zajtrk in maša. Obiskali bomo kapelo prikazovanj. Baziliko z grobovoma Hiacinte in Frančiška ter trg Esplanade. Peš se bomo odpravili na križev pot, skozi oljčni nasad v bližnjo vasico Aljustrel, do rojstnih hiš vidcev. Od tu nas bo avtobus zapeljal nazaj do hotela. Kosilo. Sledi prosto popoldne. Večerja v hotelu in sodelovanje v procesiji z lučkami, ki jo podobno kot v Lourdu pripravljajo vsak večer. Nočitev.

6.dan:
Po zajtrku slovo od Fatime in vožnja do (Zaragoze), kamor bomo prispeli v večernih urah. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan:
Zajtrk. Sledi vožnja do znamenitega pogorja Montserrat in ogled tamkajšnjega benediktinskega samostana. Ustavili se bomo še v Barceloni, kjer bomo naredili panoramsko vožnjo in si na ta način ogledali njihove znamenitosti: Sagrada Familia, Pueblo Espaniol, olimpijske objekte, razgledni grič Montjuich… Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan:
Po zajtrku odhod proti Sloveniji. Vračali se bomo mimo mest Cannesa in Nice, v Italijo. Nočna vožnja.

9.dan:
Prihod domov v zgodnjih jutranjih urah.

Duhovno vodstvo:

Cena:

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, oglede po programu, 6x pol-penzion in 1x polni penzion v hotelu (3 zvezdice) v dvo-posteljnih sobah, duhovno vodenje in organizacijo potovanja.
Doplačila: za enoposteljno sobo.
Rok plačila: akontacija ob prijavi, razlika pred odhodom

Zahtevane potne listine: osebna izkaznica ali potni list

Informacije:
- Julijana: 041-770-755
>>> prijava po internetu >>>

Lepo vabljeni!


27. 8. 2017

Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker