<<< www.mladifest.com <<<  >>> Sporedi romanj v letu 2018 >>>
Romanje v Medjugorje za Novo leto 2019
Silvestrovanje v Medjugorju

 

.

 

.

Želiš dočakat Novo Leto 2019 v molitvi in pesmi v družbi več tisoč mladih s celega sveta?

Vsako leto se v Novoletni noči zbere v Medžugorju v Hercegovini nekaj tisoč mladih s celega sveta, med katerimi smo tudi mladi iz Slovenije. Odhod avtobusa bo iz Ljubljane in nekaterih drugih krajev, prav tako bo poskrbljeno za hrano in prenočišče. Naše romanje se prične 30. decembra zjutraj, vrnemo se 1.januarja zvečer. Bi se nam pridružil tudi ti, ki zdaj to bereš?

Posebna zanimivost so žive jaslice, ki jih pripravijo člani komune Cenacolo Prikazujejo nam dogodke ob Jezusovem rojstvu. Dogajajo se na prizorišču pred cerkvijo, pred glavnim vhodom. Poleg ljudi nastopajo tudi žive živali. Po jaslicah bo še manjši ognjemet.
Lepo vabljeni!

Prijave in informacije:
  - 
041 - 770 - 755
  -  >>> prijave po  internetu >>>

Odhod avtobusa iz: Ljubljane, Novega Mesta, Grosuplja, Metlike, Škofje loke, Žirov (in drugih krajev ob poti po dogovoru)

Duhovno vodstvo:  

Cena:  
(prevoz, namestitev v hotelu, duhovno vodstvo in hrana: prvi dan: večerja, drugi dan: zajtrk, kosilo in večerja, tretji dan: kosilo)

Opozorilo!
Vsak udeleženec mora imeti s seboj veljaven Potni list ali Osebno izkaznico. Preveri veljavnost dokumentov!

Spored:
nedelja,
30. 12. 2018
 -   7:00 - Odhod z avtobusi iz Ljubljane (avtobusna postaja, parkirišče dolgi most) in ostalih krajev
~ 16:00 - Prihod v Medjugorje, večerja, namestitev v prostore, kjer bomo spali
 - 18:00 - Sv.Maša v Cerkvi
 -  blagoslov in molitev za zdravje

ponedeljek, 31. 12. 2018
- zajtrk
- odhod na na
Križevec, Crnico, obisk katere od ustanov,...
- kosilo
- spoved,...
- 17:00 - Molitev rožnega venca
- 18:00 - Sv.Maša
- 19:20 (po Sv.maši zunaj pred cerkvijo) -
Žive jaslice, ki jih pripravijo člani komune Cenacolo
- 20:15 do 22:00 prosto
- 22:00 - 23:30 Češčenje v Cerkvi in v dvorani
- 23:30 Sv.Maša - Polnočnica
- po maši še pojemo pesmi  (festivalske pesmice) in nekateri malo
zaplešejo(mo) v Cerkvi in potem zunaj, vse skupaj je konec okoli 1:30
~ okoli 1:30 - Večerja, sledi praznovanje Novega leta tam, kjer stanujemo

torek, 1. 1. 2019
- Sv.Maša
- zgodnje kosilo
- okoli poldneva odhod proti domu
- povratek domov v večernih urah

Na silvesterski večer bo češčenje in Polnočnica v Cerkvi. Ker pa je cerkev premajhna za vse, je v rumeni dvorani pripravljen ogrevan prostor za vse, ki ne morejo najti prostora v cerkvi. Urejen je tudi neposredni TV prenos dogajanja iz cerkve v dvorani in TV panelih okoli cerkve, tako, da lahko vsi sodelujemo.

Priporočila:
Ker je pozimi včasih tudi v Medžugorju rado mrzlo, predvsem pa veter in dež, ne pozabi na toplo obleko, kapo in dežnik. Lahko pa nas presenetijo tudi temperature do +15 stopinj...

Priporočila za prednovoletni večer - predvsem za tiste, ki greste prvič:
Spored Novoletnega večera se začne 31.decembra ob 17h z molitvijo Rožnega venca v Cerkvi, nadaljuje s sv.Mašo ob 18h. Po Maši je še 7 očenašev in tretji del Rožnega venca. Takoj, ko se molitev konča (~ okoli 19:15), se zunaj, pred Cerkvijo začno Žive jaslice, ki trajajo do okoli 20:10. (da v veliki gneči dobimo dober položaj za ogled živih jaslic, je priporočljivo že kmalu po obhajilu iti na prizorišče). Do smo 22h prosti. Ob 22h se začne Češčenje, ob 23:30 sledi
Sv.Maša - polnočnica. V času od 20:10 do 22:00 si je dobro zaradi velike gneče zagotovit čimboljši prostor v Cerkvi ali dvorani. V cerkvi je dogajanje najlepše, posebno spredaj, toda gneča je tu izjemna. Zato tisti, ki bi bili radi v cerkvi, pridite najkasneje, še enkrat - najkasneje do 21h v cerkev (boljše še prej), ker potem v cerkev skoraj ni mogoče več vstopit. V dvorani pa je več udobja (ni take gneče), toda tu dogajanje ni tako živo, ker je v dvorano in zunanji oltar iz cerkve le prenos slike in zvoka. Tisti, ki boste v dvorani, lahko pridete takoj potem, ko se tam konča Sv.Maša - polnočnica, še malo v in pred cerkev, kjer bo veselo... (pred cerkvijo se še nekaj časa poje in pleše - če bo le vreme dopuščalo).
Po končanem sporedu pri cerkvi gremo na večerjo in nadaljujemo s praznovanjem.


11. 1. 2018

Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker