<<< http://www.mladifest.com/ <<<

<<< Sporedi romanj v Međugorje, Lourd,... <<<

Prevozi in turizem - Pavel Pečelin - Žiri s.p.
 
Romanje v San Giovanni Rotondo in Assisi
  Assisi, Loreto, Monte sant Angelo

>>> slike iz lanskega romanja >>>     >>> S.Giovanni Rotondo >>>     >>> p. Pij >>>     >>> Nadangel Mihael >>>

>>> Slike  iz romanja 2017 >>>

avtobus       pomlad - poletje 2018     Trajanje potovanja: 4 DNI

Lepo vabljeni na romanje v San Giovanni Rotondo, romarski kraj v Italiji, kjer je živel pater Pij, ki je bil znan po stigmah in ga je papež Janez Pavel II razglasil za svetnika. Obiskali bomo še Assisi, kjer sta delovala Sv.Frančišek in Sv.klara, Angelsko goro, kjer se je prikazoval nadangel Mihael in Loreto, kjer je nazareška hišica, v kateri je nekoč živela Marija...
         

1. DAN:
Odhod avtobusa iz Žirov, Gorenja vas, vožnja po Poljanski dolini, Škofja loka, Ljubljana (Avtobusna postaja in parkirišče Dolgi most). Vožnja s postanki mimo Benetk, Bologne, preko Apeninov do Umbrijskega mesteca Assisi. Tu si bomo ogledali skrivnosti in lepote kraja, kjer sta delovala Sv. Frančišek in Sv. Klara. Udeležili se bomo Sv.maše, obiskali cerkev in grob Sv.Frančiška in Sv.Klare.
Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

2. DAN:
Po zajtrku nadaljujemo vožnjo proti San Giovani Rotondo, ki leži sredi Garganskega polotoka. Tja bomo prispeli v opoldanskih urah. Namestitev v hotelu. Popoldanski čas bomo izkoristili za oglede in molitev, udeležbo pri Sv.Maši in procesiji.
Večerja, nočitev

3. DAN:
Zajtrk. Po zajtrku se bomo udeležili skupne Sv.Maše v kapeli. Cel dan bomo namenili ogledu mesta San Giovani Rotondo in krajev, kjer je živel in deloval pater Pij, ki je bil še za časa življenja znan po svojih stigmah, znamenjih Kristusovih ran. Papež Janez Pavel II. ga je leta 2003 razglasil za svetnika. Danes je San Giovani Rotondo eden najbolj obiskanih romarskih krajev v Evropi. Ogledali si bomo svetišče, staro in novo cerkev, mozaike p.Ivana Rupnika ter obiskali svetnikov grob. V popoldanskem času se bomo zapeljali na »Angelsko goro« - Monte S. Angelo, s katere je lep pogled na Jadransko morje in vso pokrajino Garganskega polotoka. Tu se nahaja podzemno svetišče nadangela Mihaela, ki velja za romarski kraj že od 8. ali 9. stoletja dalje. V tej votlini se je tamkajšnjemu škofu 8. maja 492 prvič prikazal nadangel Mihael, potem pa še dvakrat. Tam je Bog na njegovo priprošnjo storil mnogo čudežev.
Povratek v hotel, večerja in nočitev.

4. DAN:
Zajtrk. Vožnja ob obali Jadranskega morja proti severu - v Loreto.
Mestece Loreto je zgrajeno na griču okoli bazilike, z znamenito nazareško hišico, v kateri je nekoč živela Marija. To hišico so iz Nazareta (po delih) najprej prenesli na Trsat, potem pa v Loreto. Po ogledu sledi prosti čas za nakupe in okrepčilo.
Vožnja mimo Ancone, Bologne in Padove proti domu, kamor prispemo v poznih večernih urah.

Duhovno vodstvo 

CENA:

Prijave in informacije:  - Julijana: 041-770-755 in 01-754-00-25
>>> prijava po internetu >>>

   Lepo vabljeni!


       --. --. ----

Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker