<<< www.mladifest.com <<<

>>> Sporedi romanj v Međugorje >>>

Pot do Medjugorja - kako priti v Medžugorje

>>> Zemljevid poti >>>
  

>>> Interaktivni zemljevid objektov v Medžugorju >>>
  

Organizirana romanja z avtobusom:   >>> Sporedi organiziranih romanj v Međugorje >>>
....
NEorganizirana romanja z avtobusom:   >>> Sporedi redni avtobus Ljubljana - Međugorje >>>

Romanja, ki jih ponujamo: >> Međugorje >>   >> Fatima >>  >> San Giovanni Rotondo >>  >> Lourd >>  >> Assisi >>

urejen prevoz, hrana, in namestitev, odhodi avtobusov skoraj vsak mesec iz Ljubljane in nekaterih drugih krajev

   

Međugorje leži v južni Hercegovini, nad dolino reke Neretve, med Mostarjem in Neumom, okoli 35 km od Jadranskega morja. Najenostavneje se pripeljemo po novi dalmatinski avtocesti: Zagreb - Dubrovnik, ki je trenutno še v gradnji. Lahko pa se peljemo tudi preko Knina ali po Jadranski magistrali.

  Pansion
..

MARIAN
.. Medžugorje

- sobe
- namestitev
- hrana
- za skupine
- za
posameznike
   Pansion
..   FLOWERS
.. Medžugorje

- sobe
- namestitev
- hrana
- za skupine
- za
posameznike

 

Neorganizirano potovanje z lastnim avtomobilom ali avtobusom:

>>> Pot za peš romanje ali s  kolesom >>>

1.) Avtocesta: Zagreb (Rijeka) - Split - Dubrovnik - najhitrejša pot iz LJ do Međugorja z avtom okoli 5 - 7 ur
- Najprej se peljemo do Dalmatinske avtoceste: Ljubljana - Novo Mesto - Metlika - mejni prehod - priključek na avtocesto A1 Novigrad pri Karlovcu. Na razcepu Bosiljevo zavijemo levo za smer Split.
- Ali do Postojne (za tiste iz zahodne Slovenije), od tam preko Ilirske Bistrice na mejni prehod Jelšane in tam na avtocesto, potem po obvoznici mimo Rijeke za smer Zagreb, Split. Na razcepu Bosiljevo zavijemo desno za smer Split.

Peljemo se do konca dalmatinske avtoceste A1, to je na razcep Ploče (še daleč naprej od odcepa za Split in Makarsko), Tu zavijemo za smer: Metkovič, Mostar, mejni prehod Nova sela. Še nekaj vožnje in sledi cestninska postaja Čarapine, potem pa avtocestni mejni prehod med Hrvaško in BiH: Nova sela - Bijaća. Nadaljujemo še 10 kilometrov po avtocesti mimo Kravic, do izvoza Međugorje - Čapljina, tam na lokalno cesto za Međugorje  in po 4 kilometrih smo na cilju....................
(cestnina za avtocesto od Karlovca ali Rijeke do konca (Međugorje) je okoli 230 Kun  - 25 €vrov v eno smer za osebni avto ali 70 €vrov za Bus)
Priporočljivo se je ustaviti v samopostrežni restavraciji "Macola" na počivališču ZIR, to je malo po izvozu za Gospić in pred tunelom Sv.Rok, ki gre skozi gorsko verigo Velebit in pa še restavraciji na počivališču Krka pri Šibeniku.
Dolžina poti Ljubljana - Međugorje: 570 kilometrov
    
- hitro pridemo na cilj, enostavna in lahka vožnja
- draga cestnina, nobenega razgleda na poti

2.) Cesta po celini preko Knina - najcenejša pot iz LJ do Međugorja z avtom okoli 8 - 10 ur
Peljemo se preko Novega Mesta do Metlike v Beli krajini, od tam preko mejnega prehoda v Karlovac. V križiščih iščemo in se držimo za smer Split, Plitvice, Zadar (ne po avtocesti ampak po običajni cesti!). Sledi dolga vožnja po Liki, skozi naselja: Veljun, Slunj, Rakovica, Plitvička jezera, Korenica, Udbina, Gračac. V Gračacu zavijemo levo za smer Knin in po 54 kilometrih vožnje po "puščavi" pridemo v Knin, kjer iščemo in se držimo za smer Split, Sinj. Sledi vožnja mimo jezera Peruća v Sinj, kjer iščemo in se držimo za smer Trilj, Imotski, Livno. Po nekaj kilometrih smo v Trilju, kjer zavijemo desno za smer Dubrovnik, Makarska, Imotski in se peljemo okoli 10 km do vasi Cista Provo. Tam gremo naravnost, v smeri Imotski, Mostar in se peljemo do Imotskega. V Imotskem na križišču iščemo in se držimo za smer Međugorje, Grude, Vinjani D. Sledi meja med Hrvaško in BiH. Peljemo se v smeri Grude, od tam naprej Vitina in Ljubuški. Na Krožnem križišču na drugem koncu mesta Ljubuški zavijemo za smer: Mostar, Čapljina, Međugorje in po nekaj sto metrih zavijemo levo za smer: Međugorje, Čitluk, Mostar. Po 10 kilometrih pridemo do Međugorja, kjer zavijemo desno...
Priporočljivo se je ustaviti v samopostrežni restavraciji "Macola" v mestu Korenica, 20km naprej od Plitvičkih jezer.
Dolžina poti Ljubljana - Međugorje: 550 kilometrov
    
- ni cestnine, po svoje zanimiva pusta pokrajina
- dolga in naporna vožnja s številnimi ovinki po precej prometni cesti, gost tovorni promet, enolična  in pusta pokrajina.

3.) Po Jadranski magistrali - najlepša pot iz LJ do Međugorja z avtom okoli 10 - 14 ur
Peljemo se do Postojne, od tam preko Ilirske Bistrice na mejni prehod Jelšane, naprej do Rijeke, tam zapustimo avtocesto in se spustimo na Jadransko magistralo. Pot nadaljujemo v Bakarski zaliv, od tam naprej samo naravnost po tej obmorski cesti, ki spremlja Jadransko morje... Sledijo si večji kraji, kot so: Kraljevica, Crikvenica, Senj, Karlobag, Paklenica, Maslenički most, Zadar, Šibenik, Split, Makarska... Tu obiščemo še Lurško votlino - svetišče Vepric, en kilometer pred Makarsko.
    
- ni cestnine, malo tovornega prometa, lepi in enkratni razgledi, pogled na morje, otoke in gorovja
- dolga in naporna vožnja s številnimi ovinki po precej prometni cesti.

Od tu dalje sta dve možnosti:
- Na koncu Makarske zavijemo levo in nadaljujemo po gorski cesti čez gorsko verigo Biokovo za smer Vrgorac. Iz Vrgorca dalje za smer Međugorje čez mejni prehod Crvrni Grm v Ljubuški. Na Krožnem križišču na drugem koncu Ljubuškega zavijemo za smer: Mostar, Čapljina, Međugorje in po nekaj sto metrih zavijemo levo za smer: Međugorje, Čitluk, Mostar. Po 10 kilometrih pridemo do Međugorja, kjer zavijemo desno...
Dolžina poti Ljubljana - Međugorje: 650 kilometrov
    
- krajša pot, lep razgled z gorske ceste nad Makarsko v dolino, na morje in bližnje otoke
- ne vidimo lepot južne Dalmacije, kot so delta in dolina reke Neretve, Bačinska jezera, nasadi mandarin,...

 - Od Makarske nadaljujemo pot dalje po Jadranski magistrali mimo številnih zalivov in vasic, mimo Bačinskih jezer in pristanišča Ploče do Opuzena, kjer zapustimo magistrano in gremo za smer Mostar, Metković, Sarajevo. Kmalu sledi mejni prehod med Hrvaško in BiH, potem pa naravnost do Čapljine. Malo pred Čapljino na križišču zavijemo levo za smer Ljubuški in čez most čez reko Neretvo, skozi mesto Čapljina. Ko zapustimo Čapljino, je po nekaj kilometrih odcep za Mađugorje, kjer zavijemo desno in po kratkem vzponu in 10 kilometrih pridemo v Međugorje.
Dolžina poti Ljubljana - Međugorje: 680 kilometrov
    
- lepote južne Dalmacije: delta in dolina reke Neretve, Bačinska jezera, nasadi mandarin, številni morski zalivi...
- nekoliko daljša pot  

(za osebni avto je za vstop v BiH potrebna zelena karta)

Pot za kolesarjenje ali peš romanje:

Potopisi:       >>> Peš romanje v Medžugorje ob morju >>>
>>> Peš romanje v Medžugorje  po celini >>>

1.) Po Jadranski magistrali - najlepša pot iz LJ do Međugorja: peš od 18 - 25 dni
Ljubljana - Ig - Kurešček - Sodražica - Loški potok - Podpreska - Draga - (slovensko hrvaška meja) - Gorski kotar: Čabar - Parg - Gerovo - Crni Lug (tu gremo desno) - Mrzle vodice - Gornje Jelenje (čez Velebit) - Hreljin - Mali dol (tu gremo levo) - Drivenik -Grižane - Bribir - Novi Vinodolski (tu pridemo na Jadransko magistralo)
Nadaljujemo po Jadranski magistrali: Novi vinodolski - Senj - Karlobag - Paklenica - Maslenica (tu gremo čez morski zaliv po rdečem starem železnem mostu). Nadaljujemo: Posedarje - Islam Latinski (tu zavijemo levo za Benkovac) - Islam Grčki - Donje biljane - Benkovac - Stankovci - Zaton - Šibenik (lahko gremo mimo po obvoznici) - zavijemo levo za Vrpolje - Vrpolje - Boraja - Prapatnica - Trogir - Kaštela - Split (lahko gremo mimo po obvoznici) - Podstrana - Dugi rat - Omiš - Makarska (tu obiščemo lurško votlino Vepric) - zavijemo levo za Vrgorac - Vrgorac - Crveni Grm - Ljubuški - Međugorje.
Dolžina poti Ljubljana - Međugorje: 650 kilometrov
    
- malo tovornega prometa, manj nevarna cesta (v sezoni skoraj samo osebni avtomobili), lepi in enkratni razgledi na morje, otoke in gore, možnost prenočevanja na obali, lepše vreme, manjša odvisnost od pomoči domačinov ob poti
- okoli 120 kilometrov daljša pot, višje cene hrane ob poti (turistični kraji)

2.) Cesta po celini preko Knina - najkrajša pot iz LJ do Međugorja: peš od 14 - 20 dni
Ljubljana - Metlika (po stranskih cestah)
Metlika - Jurovski Brod - Karlovac - Krnjak - Veljun - Slunj - Plitvice - Korenica - Udbina - Gračac - Knin - Vrlika - Sinj - Trilj - Cista provo - Imotski  - Gorica (lahko zavijemo desno in gremo preko Tihaljine)- Grude - Klobuk - Vitina - Ljubuški - Međugorje.
Dolžina poti Ljubljana - Međugorje: 530 kilometrov
    
- krajša pot, po svoje zanimiva pusta pokrajina, nižje cene hrane ob poti
- gost tovorni promet, večja nevarnost zaradi tovornega prometa, zunaj je težko varno prenočevat, večja odvisnost od pomoči domačinov ob poti   

Zemljevid

- pot po avtocesti Zagreb - Dubrovnik
- pot po Jadranski magistrali
- pot po stari cesti  čez Karlovac, Knin in Imotski

 


Total - all pages visits:

eXTReMe Tracker